Röntgen och styrka

Idag började jag dagen med att röntga mitt knä. Det blev bara det högra och det blev vanlig röntgen. Jag trodde att det kanske kunde bli båda knäna och att det skulle bli magnetröntgen, men där hade jag fel. Hoppas att det här blir bra då. Det gick ju väldigt fort och lätt. Och anonymt. Jag har inte en aning om vad någon av de i sjukvårdspersonalen hette eller vilken deras profession var. Jag antar att de var sjuksköterskor, men de kunde lika gärna ha varit sjukvårdsklädda städare vad det mig anbelangar. Ja, ja, det blir nog bra.

Och så toppade jag det hela med att gå till gymet och styrketräna. Nu när jag har fått sjukgymnastinstruktioner måste jag säga att det är en jädra skillnad på träningen. Jag har ju mycket tyngre last på nu när jag tränar än tidigare. Känns riktigt bra måste jag säga. Skillnaden är också att jag nu kör 2×10 repetitioner. Tidigare körde jag 3×10. Men nu med den tyngre vikten vet i tusan om jag skulle orka en tredje omgång och om jag skulle det beror det nog på att jag har haft för lätta vikter på. Det är också superstor skillnad på hur stark jag är i vissa muskler. När jag har fötterna uppe på den där plattan och skjuter den ifrån mig har jag 70 kilo plus två småklumpar när jag kör bara högerbenet. När jag sedan byter till den där övningen där man ska lyfta tyngder från böjt läge till sträckt läge orkar jag bara 10 kilo med högerbenet. Antingen är jag helt förtvinad i de musklerna eller så är man så mycket svagare i dem. Jag tror ju att man är ganska mycket svagare med tanke på hur vikterna är fördelade på maskinen, men ändå.

Kändes i alla fall härligt att få träna i hyggligt lugn och ro. Jag glömde att träna baksidan av låren så det blir väl till att lägga sig på golvet här hemma med benet på en fåtölj eller så och sedan blir det balansplattan. Sedan har jag varit duktig idag.

Bäst att ta det nu så att jag får gå och lägga mig någon gång. Jag är så sömnig trots att jag släckte lampan vid 21.30 igårkväll…

Lämna en kommentar

Under Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s