Städning denna kvinnodag

Jag bara måste förundras över alla klokheter som har tweetats den senaste veckan med anledning av ett eventuellt avskaffande av RUT- och ROT-avdragen och då menar jag särskilt RUT-avdraget. Alltså jag har så svårt att förstå det där med att man ska subventionera pigtjänster. De som inte orkar städa själva är antingen för fina för det och därmed har de förmodligen också råd att betala för sin städning. Eller så prioriterar de sina karriärer så mycket att de känner att de måste jobba minst heltid och därför inte hinner och om de jobbar så mycket har de förmodligen också råd att köpa städhjälp. Eller så lever de så på marginalen och har så ojämställda män/sambor att de kanske borde överväga att skilja sig/separera och prioritera om saker och ting i sina liv.

Och nu till själva grejen med alla smarta tweets. Det som kom idag är ett av de smartare och det som kanske bäst sammanfattar hela skiten. Det lyder så här:

#rutavdraget i korthet: ”Vi vill inte städa själva. Vi vill inte heller betala ordentligt för att någon annan gör det.”

Det är ju fullkomligt lysande. Jag önskar att jag hade kommit på det själv:-) De flesta av de här tweetsen har min goda vän @annahedlund stått för. Heja, heja! Nu ska jag genast gå och läsa henne senaste artikel i Damernas Värld.

1 kommentar

Under Vardagsliv

Ett svar till “Städning denna kvinnodag

  1. Liv

    Jaaa, håller helt med dig och klockren tweet av din vän Anna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s