Det sitter i magen

Febern verkar borta (jag vägras ta den), men slemhostan är kvar. Mycket slem, men ingen kräkning (peppar peppar). Däremot verkar det komma lite andra vägen också om man säger så och det verkar vara något som går. Pappa var här igår kväll. Idag är han dålig. Astrid verkar inte helt okej och jag går bara och väntar på det. Dessutom har Emil legat magsjuk hela natten i Tranås, men där handlar det om annan smitta. Det här kan ju bli hur roligt som helst…

Annars vill jag mest ha tips på vad man hittar på hemma med krasslig treåring och på eftermiddagen även med friskare sexåring. Idag blev det sockerkaksbak med sexåringen medan treåringen pärlade en pärlplatta. Nu har de lyckats hitta på att de ska gömma nyckel och sedan leka kurragömma. Bra där. Jag satsar på matlagning och hoppas att det är någon mer än jag själv som vill äta. Satsar på pannbiff med grädde i smeten. Kan väl inte bli fel:-)

Majkens pärlplatta

Majkens pärlplatta

Och så tänker jag på hur mycket twittrande och FB:ande det var om kvinnodagen för två dagar sedan. Nu tyst som i graven. Så kan man väl inte hålla på. Är frågan om jämställdhet viktig eller inte? Är den viktig alla dagar om året eller inte? Kom igen nu alla som var så härligt aktiva i måndags. Kör vidare och tröttna inte så snabbt. Man kanske kan ta sig igenom bloggstafetten som kördes hela dygnet den 8 mars och få lite inspiration? Det ska jag. När jag hinner. Men det blir nog till att dela upp den. Och sedan fortsätta vara aktiv själv. Jag kan ju inte bara gnälla utan att agera.

Annonser

3 kommentarer

Under Vardagsliv

3 svar till “Det sitter i magen

 1. Liv

  Ja, det känns lite märkligt varje år med kvinnodagen, just för att alla går på så under EN enda stackars liten dag, och sen… ?
  Själv har jag iofs varken twittrat eller uttalat mig om något tankvärt på FB den 8:e, men sett ett par starka filmer de senaste dagarna. Bägge handlade om status, kvinnoförtryck och människovärde – Disgrace och Precious. Klart sevärda!

  • Disgrace har jag inte hört talas om, men Precious vill jag så gäääärna se. Kommer väl inte hinna innan den slutar gå i Kalmar om den över huvud taget kommer hit, men får väl se den på annat sätt i så fall.

 2. Johanna

  Förlåååt för min radiotystnad. Vi är tillbaka i Tyskland och det har varit lite körigt här oxå med kräksjuka barn mitt i husköp och lägenhetsförsäljning. We have to talk! Skype!! When? Asså det är så svårt med Svenskan alltså!!!
  Puss Puss hoppas du och barnen är bättre.
  j

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s