Vårkänslor

Första blåsipporna

Våren är verkligen här. Den här lördagen staplades vårtecknen på varandra. För bara ett par dagar sedan kastade jag längtande blickar på det lilla ståndet blåsippor som finns utanför köksdörren. Bara blad och knappt det. Och se här var som kikade fram idag när jag tittade. Eller kikade och kikade. Nu var de så många att de fullkomligen kastade sig mot mig. Underbart! Kasta gärna mer. Sånt där stärker ju ganska rejält och genast kändes det fullkomligt rimligt att både släpa undan alla grenar från det nedsågade päronträdet som att klippa en massa sly av bara farten. Det är ju så roligt att greja i trädgården. Resultatet är så mätbart och det blir så fint. Till exempel såg jag också att typ en tredjedel av grönsakslandet var omgrävt och fint. Märkligt kanske, men vid en närmare titt visade det sig att jag visst hade satt vitlök i höstas. Det hade jag helt glömt bort, men nu tittade flera små lökar upp ur jorden. Var ju också bra att se dem efter som de växte just där jag hade tänkt att sätta gladioliusknölarna i år. Blir alltså lite mer åt öster de vår växa istället.

Ett gråpäronträd mindre i trädgården

Och det blev ju så bra när Emil hade sågat ned päronträdet. Han har sagt det i ett par år att vi borde ta ned det och jag har bromsat. Det är ju lite ångest att ta ned gamla träd och förändringen kan bli större än man hade tänkt sig, men det här blev så bra. Mycket ljusare inne och det lilla det skuggade från söder tror jag varken gör till eller från. Dessutom står solen högre än så mitt i sommaren. Nu ska vi bara tampas med stubben och till hösten blir det till att gräva upp och flytta tulpanlökarna som växer runt stubben.

Redo med finmössan inför första löppasset för våren

Ett säkert vårtecken är också att jag ger mig ut och springer. Ofta brukar det bara bli en gång, men förra året sprang jag ju en hel del och jag hoppas att det blir det i år också. Första milstolpen blir Drottning Margaretaloppet den 19 maj. Fem kilometer längs en bana jag har sprungit tidigare. Det ska nog gå bra, men jag behöver ju lätt springa ganska många gånger till. Idag blev det ungefär 4,5 kilometer och det tog nästan 28 minuter så det finns ju en hel del att kapa där. Förra året sprang jag som bäst fem kilometer på 27,03. Det var när jag sprang Midsommarloppet i Kalmar. Det kan jag ju inte vara med i i år eftersom vi är i USA då (dessutom såg jag nu att det är nedlagt!), men med lite välplanerad träning kan jag sikta på Victorialoppet den 15 juli har jag för mig och det är ju hela nio kilometer. Sprang det förra året och det var ganska så tungt ett tag, men gick ändå ganska så bra. Typ 52 minuter, men jag kommer inte helt ihåg. Får gå in på IFK Borgholms hemsida och titta (51,01 såg jag nu). Även om det var ganska så tungt idag så har jag ändå levt på den där springturen hela dagen. Har haft mycket energi och känt mig pigg. Inte så vanligt på helgen.

Imorgon blir det träningsvärk. Gutt!

Lämna en kommentar

Under Vardagsliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s