Lidande och glädje i påskens tid

Jag är inte på något sätt världsmästare på bibeln, men är inte påsken något av en sorgens högtid med Jesu lidande på korset för och allt det där. Som jag uppfattar det har det inte blivit mycket bättre de senaste 2000 åren eller så. Men nu förtiden består lidandet av godisätande. Alltså jag lider inte särskilt av att äta godis – don’t get me wrong – men det är ju så mycket och exakt hela tiden. ”Ja, men sluta med det då”, kanske någon tänker. Ja, men visst Fröken Näsvis/Mr Smartypants, gör det själv då. Det är faktiskt inte så himla lätt. Tillfället gör liksom godisätaren. Finns det så äter jag. Sedan spelar det ingen roll om det är egenköpt, fått eller tjuvat från barnens påskkärringegodis/påskägg. Jag äter tills det är slut kan man väl enkelt sammanfatta det.

Men precis som den nyss nämnda världsreligionen har en följande glädjestund när Jesu återuppståndelse och senare himlafärd firas ser även jag ljuset i tunneln. Efter den här helgen har E och jag lovat varandra att vårt nya godis- (och annan skitmat) fria liv ska börja. Då jäklar ska kampen mot Mamma Scan runt magen vinnas. Och på köpet tänker jag få bra flås. Redan imorgon måste jag ut och springa lite. Jag hade tänkt att vänta tills påskafton eftersom jag var på gymmet idag, men så hade E köpt en sådan där Nike-grej som man lägger i dojan och så kan man se hur långt och fort man har sprungit till mig. Väldigt snällt och nu är jag ju så nyfiken på hur den funkar. Tar mig kanske en sväng i morgon förmiddag. Så håll er inne om ni inte vill bli omkullsprungna. Frapp, frapp – svisch!

2 kommentarer

Under Köpstoppet, Vardagsliv

2 svar till “Lidande och glädje i påskens tid

 1. Johanna

  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, du ger mig så sjukt dåligt samvete med ditt hurteri. Jag har ju sagt åt dig att lägga av med det där!!
  Du får låna min tenniskjol precis när du vill. Den är superbra när man vill känna sig lite sportig.
  Tenniskjol på… och vipps så är man en sporttjej som med gott samvete (eller ganska gott iafl) kan chilla med en kaffe och bulle på nåt härligt café, asbra!!
  Men nu sabbas ju allt när du håller på och springer hela tiden. FAN vad jobbigt.
  Nä jag kanske måste gå och köpa mig ett par joggingskor.
  Då kanske jag oxå börjar springa.
  Om inte så ser det ju iafl bra ut ihop med tenniskjolen!!
  Påskpuss till dig hurtbulle

  //latbullen

  • Ja, fast det blev ju inget sprunget idag. Eller det blev det ju på sätt och vis och jag hann ju i alla fall bli svettig på ryggen. Tjejerna var ute och skulle cykla och då fick jag springa efter Astrid när hon cyklade så att hon skulle känna sig säker. Springa i gummistövlar måste ju dessutom nästan räknas som dubbelträning för jädrans vad jobbigt det är. Men imorgon SKA jag jogga. Jag har ju fått en asafrän Nike-grej att lägga i dojan och så kopplas det hela till min tuffa iPhone och så kan man väl på något sätt se hur långt och snabbt man har sprungit. Nu ska jag gå och läsa på lite hur det funkar. Under tiden kan ju du skaffa dig ett iTunes-konto så att du kan ladda ned lite sköna appar från Appstore:-)
   Påskpuss till dig också. Och att ha fräna sportkläder är ju en början. Först skaffar man kläderna. Sedan kanske börjar man sporta i dem också:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s