Förlängt köpstopp

Så kom den 25 november och kontot fylldes på med nya fräscha stålars. I typ tre dagar. Den där En köpfri dag som var den 27 november gick fint. Inget inhandlades. Tvärtom sålde vi vår nyaste bil och blev många tusenlappar rikare. När jag tittade på kontot nu och sedan drar av de pengarna vi fick för bilen har jag 2000 kronor kvar. Och då har det inte ens hunnit att bli december än.

Härmed är köpstoppet förlängt till sommaren eftersom jag kommer att bli fattig som en kyrkråtta efter nyår när jag ska då ned i arbetstid samtidigt som sambon fortfarande pluggar. Men det kommer inte att gå att hålla det där köpstoppet helt. Jag vägrar att inte köpa julklappar till barnen. De får inte jättemånga och inte jättedyra, men jag vill inte bara ta saker jag har hemma och slå in i paket till dem. Detsamma gäller förstås mina föräldrar och min syster, men sedan tror jag inte att jag ger fler julklappar. Jag kommer nästan inte ihåg från år till år, men jag vet att de blir bara färre och färre. Tack och lov.

Men mitt eget shoppande är definitivt slut och så blir det till att äta ur frys, kyl och skafferi igen. Ja, ja, det är ju så tråkigt bara. Jag hade sett fram emot någon lunch med en före detta kollega eller min kompis Johanna. Och kanske, kanske unnar jag mig det ändå. Särskilt Johannalunchen.

Inleder det nya köpstoppet med att fuska. Jag glömde i hetsen i morse att ta med mig lunchlåda. Det blir till att gå ned på Akademikrogen och ta en dagens. Men jag lovar att det var sista gången för den här månaden. Eller perioden till och med maj.

4 kommentarer

Under Köpstoppet

4 svar till “Förlängt köpstopp

  1. Hanna Ekstrand

    Du kan med gott samvete hoppa över julklapp till mig. Jag behöver i alla fall inget särskilt. Se där! Ett problem mindre 🙂

    • Nja, fast till dig har jag ju en så fin idé. Och billig är den så vi kan väl säga att vi håller ned det där med klapparna lite. Deal?

  2. Hanna Ekstrand

    Deal!

  3. Ping: Semester från Facebook | Vedbyvärlden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s