Vafalls? Inte en dag efter 60!

Och så vill regeringen utreda om det är dags att höja pensionsåldern. Varför över huvud taget tillsätta en utredning som kostar pengar när de redan vet vad de vill? Dessutom går det helt stick i stäv med mina mål med livet. Jag vill ju sluta jobba innan jag är 65 år inte senare. Jag undrar också hur många av minstrarna, eller riksdagsledagmöterna också för den delen, som kommer att jobba efter 65-årsdagen. Min helt ovetenskapliga gissning är att det är en knappt mätbar minoritet.

Nu är det jag som ringer banken och höjer mitt pensionssparande, vårdar relationen ännu mer (det är billigare att vara två) och ser till att hålla fast vid rucklet vi bor i eftersom vi inte har så höga lån. Frågan är också om man kan få in till en hygglig pension genom att kränga grejer på Blocket.

Det finns ju flera rörelser för sådana där som vill få ut mer av livet än bara arbeta. Kanske kan jag få lite information och tips från likasinnade som hänger på Early-retirement. Säkerligen finns det ett och annat lurigt knep att hitta hos de underbara tomtarna på Alternativ.nu. Och som min pappa säger: ”Det är inte på de stora inkomsterna man blir rik utan de små utgifterna.” Amen.

1 kommentar

Under Politik, Vardagsliv

Ett svar till “Vafalls? Inte en dag efter 60!

  1. Neta

    Alla i Sveriges land borde gå man ur huse och protestera mot höjd pensionsålder. Här går ungdomar arbetslösa och mår dåligt för att de inte behövs, andelen förtidspenionerade ungdomar har ökat och alltfler går på socialbidrag !! det är ju inte klokt. Fram med sunt förnuft !
    Låt de unga komma in i samhället, inför Friår och sänk istället pensionsåldern till 60 – vi betalar ju till Greklands penionärer som går vid 50 !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s