Facebook, we need a break

Kära Fejan!

Vi har varit de goaste vänner i flera flera år nu. Vårt förhållande har varit intensivt och kärleksfullt. Ja, rent av passionerat. Jag har älskat dig lika mycket som du har älskat mig. Jag minns nästan inte ens tiden innan dig. Men precis som alla andra har vi haft våra ups and downs. Tidvis har det blivit nästan för intensivt. På gränsen till kvävande. Inte alls så kravslöst och lättsamt som i början under den första förälskelsetiden. Det har varit perioder då jag knappt har tänkt på något annat. ”Vad gör du nu? Vad händer när jag inte är med dig? Vad missar jag?” Vi har tagit paus från varandra under kortare perioder, perioder som har varit allt annat än lätta. Besluten att ta en paus har varit svåra att ta. När beslutet sedan är fattat och pausen ett faktum har det inte blivit lättare. Tankarna har hela tiden varit med dig. De här avgiftningsperioderna har varit bitvis plågsamma. Men när jag väl har tagit mig igenom den värsta tiden har jag kommit ut friare på andra sidan och till och med haft styrkan att återkomma till dig med klarare syn och mer distans.

Men nu har jag kommit dit igen. Jag insåg att jag blev mindre och mindre aktiv i vårt förhållande. Jag tog mer än jag gav och ett så ojämlikt förhållande vill jag inte vara en del av. Och när du dök upp i ny skepnad fick jag nog. Det har känts besvärligt varje gång, men efter ett tag har man vant sig och till slut glömt bort hur du såg ut tidigare. Men den här gången gick det inte över och i kombination med de ojämlika insatserna i förhållandet ger jag upp. Därför säger jag farväl nu. Det kanske inte är definitivt, men det är på obestämd tid. Jag lämnar inte helt den sociala webben. Jag hänger kvar lite på Twitter och G+, men där är jag inte alls lika fast. Det är inte samma sorts förhållande. De fungerar mer som nyhetskanaler än något annat.

Nu kommer mer av min tid och tankeverksamhet att ägnas min familj, jobb och livet utanför Ansiktsboken. Jag kollar ju fortfarande mina privata mejlkorgar, men inte varje dag. Men jag svarar i telefon. Oftast.

Så hej då Fejan. Du har varit en fin vän. Kanske möts vi igen. Någon gång.

1 kommentar

Under Vardagsliv

Ett svar till “Facebook, we need a break

  1. Ping: Mitt Facebookavhopp i radion | Vedbyvärlden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s