Jag kommer inte igång med löpningen

Idag har jag hela dagen varit helt pepp på att jag ska springa efter jobbet. Jag skulle gå lite tidigare, hämta barnen och sedan springa medan sambon lagade mat. Men det är stört omöjligt. Energibufferten är så liten så liten. Jag kan vara hur laddad som helst, men när jag väl kommer från dagis/fritids är energin slut. Om jag sedan dessutom måste förbereda maten finns det absolut ingenting kvar och det är alldeles för många timmar sedan lunch. Ändå tänkte jag idag när jag kände så här att bara jag får lite mat i magen och ser till att inte äta för mycket så kanske jag kan springa efter maten. Men nu känns det helt omöjligt. Jag är så sömnig, lite för mätt – trots allt – och så börjar det skymma. Egentligen vill jag bara sjunka ihop framför tv:n slappa. På sin höjd vika ihop de där kläderna som har hängt på tork sedan helgen. Men mer än så känns helt omöjligt.

Nu har jag två strategier eller planer eller önskningar.

  1. Dra ihop en springgrupp i Rälla/Högsrumområdet. En bestämd kväll i veckan träffas vi och springer tillsammans. Jag har för mig att jag redan har skrivit om detta och att torsdagar vore den ultimata dagen eftersom det tydligen då även är dambastu i Klockaregården. Det tråkiga med det är att kanske männen känner sig uteslutna. Men de kan väl å andra sidan vara hemma med barnen och kanske ses och springa en kväll när det är herrbastu om sådan finns.
  2. Alltid ha med mig springkläderna till jobbet så att jag kan springa direkt efter jobbet innan energin har tagit slut. Det lite bökiga med det är att det är lite knöligt med duschandet, men det kan jag i och för sig säkert göra hos mamma eller pappa. Jag antar att det är så här det får bli. Det är nog ända sättet att klara av det på vardagarna. För jag vill ju gärna springa.

Nu är det 23 dagar kvar till Ölands kyrkstafett.

Lämna en kommentar

Under Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s