Upprepad skidåkning och benintervaller

Förra veckan kunde jag nästan inte gå och framför allt inte sitta med benen i kors utan att stöna högljutt på grund av träningsvärk. I lördags åkte jag 1,2 mil längdåkningsskidor igen. Dagen efter knappt någon träningsvärk. Slutsats: 1) antingen sjukt tränad på en vecka. 2) eller så latade jag mig i spåret andra gången. Gissar själv på det första. Så klart.

Å andra sidan kan det ha berott på att jag redan hade träningsvärk sedan min familj tvingat mig att genomgå ett fystest tillsammans med en animerad superbiff på XBoxen i fredags kväll. En påse blandat av knäböj på ett ben, armhävningar och 3×30 sekunder höga knän i raskt tempo. Resultat: Svettig mamma/sambo till fredagstacosen och träningsvärk i vader och rumpa dagen efter.

Och som den fokuserade och härliga träningsmänniska jag är körde jag gympa på söndaskvällen. Nytt intervallpass. Var rädd redan från början och kom på mig själv med att maska under första vanliga gympahalvan för att spara mig till intervallerna. Orkade ändå inte med de värsta mördarövningarna under hela intervallen på 45 sekunder. Samtliga mördarövningar fokuserade på lårmusklerna. Insikt: måste träna mera lår. Hoppas på snabbare löpning som belöning. Kanske ska testa redan ikväll. Om snön har smält bort från vägen.

Lämna en kommentar

Under Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s