Internet och självdiagnostisering

När jag var hos läkaren för flera år sedan på grund av att jag hade ont i knäna erkände han för det första att han hade läst på lite inför mitt besök. Det kändes bra. När besöket sedan var över och han hade konstaterat att han nog hade hittat rätt diagnos när han läste på skrev han ned det på en lapp och gav mig med orden ”om du vill googla det lite själv också”. Så gör läkarna nu för tiden. Och så brukar patienterna ha gjort redan innan de kommer till doktorn. Nu för tiden.

Jag har också gjort det nu med min onda fot/häl/vad/hålfot som jag idag tyckte hade spridit sig lite till andra foten också. Googlade helt enkelt ”ont i foten löpning” och hittade den här fina trådenjogg.se. Nu sitter jag här och vickar på tårna och vrider fotsulorna ömsom mot varandra ömsom från varandra. Och så ska jag satsa på en fet stretch av benen med tyngdpunkt på vaderna imorgon efter gympan. Det står ju där i tråden att konvalescensen kan vara sex till nio månader om man har otur. Halvmaran i Stockholm är om knappt fem månader. Och något avbeställningsskydd var ju inte tecknat.

En bra sak är att jag inte har mer ont när jag reser mig efter att ha suttit ett tag. Tänker ta det jädrigt försiktigt ett tag och stretcha så mycket jag vågar.

Lämna en kommentar

Under DN Stockholm halvmarathon, Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s