Kanske intervaller ändå

Idag skrapade jag först målarfärg från husfasad tills armarna blev som spaghetti. Sedan var det dags för benen att få sitt. En tur till Rällaskogen för tre kilometers uppvärmningsjogg, backintervaller och nedjoggning i ett par kilometer. OCH det kändes så BRA!

  1. Springa i skogen är så oerhört mysigt. Varför gör jag det inte oftare? Mjukt under fötterna, det doftar gott, det är tystare och mycket roligare att tvingas parera för stenar, rötter och kottar.
  2. Kanske fegade jag fartmässigt, men rådet jag fått var att ta det lugnt första intervallen för att orka alla tio. Missförstå mig rätt. Det var jobbigt och jag joggade ändå nedför backen när jag kommit till toppen. Kanske var backen för kort. Den tog ungefär 30 sekunder att ta sig uppför, men jag orkade ändå trycka på i brantare delen och kände mig duktigt trött på toppen.
  3. Nedjoggningen blev kortare än tänkt på grund av matpanik hemma, men skönt ändå.

Bonus: jag fick äntligen se Linnéan blomma. Jag ser varje år bilder på den i tidningen, men lyckas aldrig ta mig ned till skogen för att se den med egna ögon. Trodde att den hade blommat över, men när jag lämnade stigen för att ta en närmare titt på blåbärsriset för att spana blåbär inför juli så var den plötsligt där. Överallt! Och så söööööt! Och så liten. Och så ljusrosa. Fantastiskt fin. När jag får en ny fränare telefon ska jag ta fler bilder till den här bloggen. Nu får ni tro på mitt ord. Blåbären ser det däremot ut att bli lite sämre med. Det finns, men de verkar inte bli så många. Kanske var det för kallt i blomningen.

Linnéa

Linnéa

Om ett par dagar är det dags för första milrundan. Hoppas att det kommer att kännas bra trots att det inte blev någon stretch idag efter passet. I programmet står det att det är bra att börja öva sig på att dricka under löpturerna nu när de börjar komma upp emot timmen. Funderar lite på det där. Vill inte springa med vätskebälte på grund av töntfaktorn. Tänker att jag kan göra en liten runda där jag kan lägga ut en vattenflaska längs vägen som jag kan dricka ifrån, men än så länge tror jag att jag siktar på att vätska upp mig ordentligt inför löpturen istället.

1 kommentar

Under DN Stockholm halvmarathon, Träning

Ett svar till “Kanske intervaller ändå

  1. Johanna

    Ameh! Töntfaktorn i Rällaskogen?! Klart du måste dricka!
    P hälsar. Han körde sin första halvmara igår o det gick fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s